Välitä-kampanjat ja Koronaturvallinenlappi.fi-verkkopalvelu avuksi pandemian torjuntaan

Julkaistu 28.8.2020 klo 10.00

 

Lapin ja Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirit tehostavat koronaviestintää digitaalisin keinoin. Välitä-kampanja kehottaa lappilaisia huomioimaan koronaturvallisuuden.

Tänään 28.8. julkaistava Koronaturvallinenlappi.fi-verkkopalvelu kokoaa yhteen ajantasaisen Lappia koskevan koronatiedon. Verkkopalvelussa on katsottavissa päivittyvät koronaohjeet kansalaisille ja eri toimialoille sovellettuja ohjeistuksia koronaturvallisesta toiminnasta. Lisäksi sivustolta löytyvät ohjeet testiin hakeutumisesta yhteystietoineen.

-  ”Yhteiskunnan turvallinen avoimena pitäminen on tärkeää, sillä joudumme todennäköisesti elämään viruksen kanssa vielä jonkin aikaa. On todella tärkeää, että yhteiskunta pystyy toimimaan tilanteesta huolimatta mahdollisimman hyvin. Tällä kampanjalla haluamme muistuttaa koronaturvallisuudesta, ohjeistaa sekä aktivoida eri tahoja päivittämään omia ohjeistuksiaan”, kertoo Lapin sairaanhoitopiirin infektioylilääkäri Markku Broas.

Verkkopalvelua päivitetään jatkuvasti ja sairaanhoitopiirit konsultoivat eri tahoja jatkossakin eri toimialoille sovellettavien ohjeiden laatimisessa. Palveluun lisätään myös matkailualan oma alasivusto. Englannin ja pohjoissaamen kieliversiot päivittyvät sivuille pian käyttöönoton jälkeen. Jatkossa verkkopalveluun lisätään myös tekstiviestitoiminto, jolloin palvelun käyttäjä saa tiedon mahdollista uusista tai muuttuneista ohjeista suoraan omaan puhelimeensa.

- ”Syksyn aikana toteutamme myös useita Välitä-viestintäkampanjoita sosiaalisessa ja perinteisessä mediassa. Kampanjoilla muistutamme ohjeistusten noudattamisen tärkeydestä arjessa. Pandemian torjunnassa jokaisen panos on tärkeää”, toteaa Broas.

- ”Kaikki kansalaiset ovat avainasemassa tartuntojen ehkäisyssä – terveydenhuollon ammattilaisten ja viranomaisten rinnalla”, lisää Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin vs. johtajaylilääkäri Petra Portaankorva.

Kokonaisuus on toteutettu Lapin ja Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirien sekä markkinointi- ja viestintätalo House of Laplandin yhteistyönä. Sairaanhoitopiirit vastaavat ohjeistuksista ja sisällöistä ja House of Lapland viestinnästä ja markkinoinnista. Sivuston toteutus ja visuaalinen ilme ovat luova toimisto Flatlight Creative Oy:n käsialaa.

Hankkeen valmistelussa sekä toimialakohtaisten ohjeiden laadinnassa on ollut mukana poikkeuksellisen laaja joukko, muun muassa matkailutoimijoita, järjestöjä, opiskelijoiden ja nuorten verkostoja, kuntia, Lapin liitto, Saamelaiskäräjät, Lapin kauppakamari ja yrittäjiä.

Lisätietoja:

www.koronaturvallinenlappi.fi

Infektioylilääkäri Markku Broas, Lapin sairaanhoitopiiri, 050 347 2387, markku.broas@lshp.fi

Vs. johtajaylilääkäri Petra Portaankorva, Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri, 040 168 5211, petra.portaankorva@lshp.fi

Toimitusjohtaja Sanna Tarssanen, House of Lapland, 040 861 1149, sanna.tarssanen@houseoflapland.fi

Kokonaisuus on rahoitettu LEXIT – kohti koronaturvallista arkea – hankkeessa. Hanke on saanut rahoituksen Euroopan aluekehitysrahastosta (EAKR).