Tutustu Lapin hyvinvointialueen aluevaltuuston päätöksiin

Julkaistu 4.3.2022 klo 9.00


Lapin hyvinvointialueen aluevaltuuston ensimmäinen kokous pidettiin Lapin yliopistolla keskiviikkona 2. maaliskuuta. Kokouksen aluksi puheenjohtajana toimi iältään vanhin valtuutettu Paavo Väyrynen (kesk.). Aluevaltuuston puheenjohtajan valinnan jälkeen kokouksen johtamista jatkoi puheenjohtajaksi valittu Johanna Ojala-Niemelä (SDP). 

Suoraa videolähetystä kokouksesta katsottiin hyvinvointialueen Youtube-kanavalta parhaimmillaan yli 220 eri laitteelta. Kokouksen videotallenne on nähtävissä 16.3.2022 asti YouTubessa. 
Linkki tallenteeseen: Lapin aluevaltuuston ensimmäinen kokous ke 2.3.2022

Jatkossa aluevaltuuston kokouksia pidetään myös muualla Lapissa. Kokoukset ovat avoimia tilaisuuksia, elleivät esimerkiksi koronarajoitukset estä kokoontumista. Mahdollisuuksien mukaan myös tulevia kokouksia streamataan eli videoidaan nettiin, josta niitä voi seurata suorina lähetyksinä tai tallenteina. 

Aluevaltuusto kokoontuu noin kuukauden välein, ja seuraavat kokoukset ovat 30.-31.3.2022, maanantaina 2.5.2022 ja maanantaina 6.6.2022

Aluevaltuuston ja muiden hyvinvointialueen luottamuselinten esityslistat ja pöytäkirjat ovat nähtävissä hyvinvointialueen nettisivuilla osoitteessa lapha.fi.

Muutamia kokoustiedotteita on jo nähtävissä hyvinvointialueen nettisivuilla lapha.fi/ajankohtaista. Lisää tiedotteita julkaistaan myöhemmin.

Linkit avautuvat hyvinvointilaueen nettisivuille:

Lapin yliopiston lahjoittamalla puheenjohtajan nuijalla on parantava vaikutus

Aluevaltuuston puheenjohtajaksi SDP:n Johanna Ojala-Niemelä Rovaniemeltä

Aluehallituksen puheenjohtajaksi keskustan Tapani Melaluoto Ylitorniolta

Hyvinvointialueen tarkastuslautakuntaa johtamaan vasemmiston Vesa Puuronen

Hyvinvointialueen saamen kielen lautakuntaan 13 jäsentä

Hyvinvointialueen väliaikaiseksi johtajaksi Lapin sairaanhoitopiirin johtaja Jari Jokela


4.2.2022

Riitta Muhonen
viestintäpäällikkö
Lapin hyvinvointialue
040 524 5270
riitta.muhonen@lapha.fi
lapha.fi