Kuvataidetta


Taidenäyttelyt Lapin keskussairaalan
Hiljentymisen tilassa

Näyttelytila on avoinna arkipäivisin klo 8.00-16.00.

Lapin sairaanhoitopiiri on solminut kuvataideyhdistys Maahiset ry:n ja Lapin kuvataideseura Palas ry:n kanssa yhteistyösopimuksen keskussairaalan Hiljentymisen tilan käytöstä näyttelyihin vuonna 2020.

Ensimmäinen Palaksen näyttelyn pitäjän Tuula Takkisen näyttelyavajaiset pidetään maanantaina 2.3. klo 14.00.  Ohjelmassa muun muassa näyttelyesittelyn lisäksi laulu- ja runoesityksiä.

pdf Tuula Takkisen taidenäyttelyn avajaisohjelma 2.3.2020

pdf Tuula Takkinen: Mietteitä taiteen poluilta
 

Tuula Takkinen näyttelyjuliste

 

 * * * * * * * * * * * * * * * * * *

OKULAARIT  Patologian neuvotteluhuoneessa

Teos OKULAARIT on ns. diptyykki eli muodostuu kahdesta osasta. Katsoja voi löytää siitä viitteitä mikromaailmaan ja maailmankaikkeuteenkin.

Teoksen tavoitteena tuoda väriä patologian yksikön kokoushuoneeseen.  Henkilökunta osallistui innolla teoksen osien huovutukseen ja ovat tyytyväisiä lopputulokseen.

Teoksen toteuttaja tekstiilitaitelija Tanja Martin leikkaisi huovutuspalaset ympyrän muotoon ja rytmitti niistä kokonaisen taidetekstiiliteoksen.

okulaarit1
OKULAARIT_2


* * * * * * *


ARCTIC WATERS-seinämaalaus

Kuvataitelija Paula Suomisen tavoitteena on ollut maalata seinämaalaukseen pohjoisen vuodenaikojen iloa ja lumoa päivystyksessä asioiville. Seinämaalaus sijaitsee Lapin keskussairaalan päivystyksen vieressä ulkoseinällä sisääntulon betonikaaressa ja on kooltaan 22 metriä pitkä ja 2,6 metriä korkea.

Lue lisää: Mittava ARCTIC WATERS-seinämaalaus keskussairaalan ulkoseinällä

arctic waters_muraali_1


* * * *