Suusairauksien poliklinikka

 

Hoito meneillään suusairauksien poliklinikalla.

Suusairauksien poliklinikalla tutkitaan ja hoidetaan potilaita, joilla on suun ja leukojen erikoissairaanhoitoon kuuluvia sairauksia tai vammoja.

Poliklinikalla hoidetaan purentaan ja leukaniveliin liittyviä kiputiloja, suun limakalvojen ja hampaiston tukikudosten sairauksia sekä vaikeita hammasproteettisia ongelmia. Suu ja leuat tutkitaan ja tulehdukset hoidetaan ortopedisiin tai verisuonileikkauksiin meneviltä potilailta sekä ennen sytostaattihoitoa tai sädehoitoa.

Päiväkirurgisena leikkauksena viisaudenhampaan tai leukakystan poisto on yleinen toimenpide. Koko purennan käsittävää hoitoa leikkauksineen tehdään potilaille, joilla leuat ovat synnynnäisesti epäsuhtaiset aiheuttaen haittaa purennassa. Kiireellisillä päivystyspotilailla on onnettomuuksien tai pahoinpitelyn aiheuttamia murtumia tai vakava tulehdus leukojen tai hampaiden alueella.

Potilaat tulevat hoitoon lähetteellä, joita meille toimittavat terveyskeskusten hammaslääkärit ja lääkärit, työterveyshuolto sekä yksityiset hammaslääkärit ja lääkärit. Vuodeosastohoitoa tarvitsevat potilaat hoidetaan kirurgisella vuodeosastolla 4A.

Lapin keskussairaala ja Länsi-Pohjan keskussairaala Kemissä toimivat suusairauksien hoidon osalta yhtenäisenä yksikkönä, hoito tapahtuu Rovaniemellä tai iensairauksien osalta Kemissä. Uusi kokeilussa oleva toimintamalli on etäkonsultaatio, jossa videokameran kuva potilaan suusta välitetään terveyskeskuksesta sairaalaan.