Synnytys ja synnytysvastaanotto


Synnytysvastaanotto toimii ympärivuorokautisesti. Sinne voivat ottaa yhteyttä ja tulla raskaana olevat, joilla raskaus on kestänyt yli 22 raskausviikkoa. Vastaanotto toimii raskaana olevien päivystyspoliklinikkana.

Synnytysvastaanotolla seurataan ja hoidetaan synnytyksen käynnistymistä odottavia äitejä, lapsiveden menon tai verenvuodon vuoksi tulleita ja synnytyksen käynnistyksiä. Synnytysvastaanotolle tulosyynä voivat olla myös esimerkiksi ennenaikaiset supistukset, lapsivedenmenoepäily tai sikiön liikkeiden väheneminen.

Tiloihin kuuluvat vastaanottohuone (SVO), kaksi potilaspaikkaa sisältävä tarkkailuhuone (T1) ja kolme synnytyshuonetta (SH1, 2, 3) Lisäksi synnytyshuoneilla ja naistentautienpoliklinikalla on yhteinen tarkkailuhuone (T2). Synnytyshuoneet sijaitsevat äänieristettyjen ovien takana.

Lapin keskussairaalassa syntyy vuodessa noin 1000 vauvaa. Synnytyshuoneiden hoitotyön tärkeitä periaatteita ovat perhekeskeisyys ja yksilöllisyys.
 

Synnytyssalin ja -vuodeosaston esittelyvideo

Synnytyssalin ja -vuodeosaston esittelyvideo uuteen ikkunaan

Synnytyssalin esittelyvideo
 

Loppuraskauden synnytysvalmennus

Perheillä on mahdollisuus osallistua synnytysyksikön kätilöiden pitämään synnytysvalmennukseen loppuraskauden aikana. Valmennus on kertaluontoinen ja mukaan pääsee varaamalla ajan virka-aikana osasto 6:n osastonsihteeriltä p. (016) 328 6200  tai äitiyspoliklinikan osastonsihteeriltä
p. (016) 328 4510.