Imetyspoliklinikka


Imetyspoliklinikka on ajanvarauspoliklinikka, jonne voi varata itse ajan. Lähetettä ei tarvita, mutta raskaanaolevista toivotaan lähetettä neuvolasta. Poliklinikan tarkoituksena on tarjota ammatillista, asiantuntevaa ja näyttöön perustuvaa ohjausta imetyksen haasteisiin äidin omien imetystavoitteiden mukaisesti.

Asiakkaaksi voivat tulla Lapin sairaanhoitopiirin alueella asuvat äidit  ja perheet. Raskausaikana voi tulla asiakkaaksi, mikäli imetyksen suunnittelu ennnakkoon on tarpeellista, esimerkiksi kaksosia odottava perhe, aiempi imetyspettymys tai insuliinihoitoinen diabetes.

Imetyspoliklinikalta saa tukea muun muassa seuraaviin tilanteisiin: vauva tarvitsee paljon lisämaitoa kotiutuessaan, imettäminen tuntuu kivuliaalta, on tarve ohjaukseen imetyksen tehostamiseksi ja maitomäärän lisäämiseksi sekä avuntarve muihin imetyksen ongelmatilanteisiin.

Ajan voi varata kotiutuessaan synnytyksen jälkeen tai ottamalla yhteyttä suoraan imetyspoliklinikalle. Videoyhteys on myös mahdollinen virtu.fi-sivuston sivuston kautta. Puoliso tai tukihenkilö on tervetullut mukaan. Käynnistä veloitetaan neuvontakäyntimaksu (18,30 euroa, 2018).

Imetyspoliklinikka toimii kätilöpoliklinikan yhteydessä. Kätilöpoliklinikka toimii lyhytjälkihoitoisen synnytyksen jatkohoitopaikkana sekä lastenlääkärin määräämien erillisten kontrollien jatkohoitopaikkana. Rovaniemen ulkopuolelta synnytystä odottamaan tulleet raskaanaolevat varaavat neuvolakäynnit kätilöpoliklinikalle.