Päiväsairaala

Päiväsairaalassa hoidetaan lapsia ja nuoria, joiden hoito ja tutkimukset toteutuvat suunnitellusti yhden päivän aikana. Lapset tulevat päiväsairaalaan esimerkiksi suonensisäistä lääketiputusta tai nukutuksessa tehtävää toimenpidettä tai tutkimusta varten.

Päiväsairaala toimii arkisin klo 7.30-15 lastentautien vuodeosaston yhteydessä. Ilmoittautuminen tapahtuu lastenosastolla, automaatti-ilmoittautumista ei tarvita.

Ottakaa mukaan sellaiset lapsen henkilökohtaiset tarvikkeet ja lääkkeet, mitä ajattelette käynnillä tarvittavan. Omia vaatteita voi käyttää, mutta tutkimuksia varten on myös mahdollista vaihtaa sairaalan vaatteet.

Toivomme lapsen tulevan käynnille yhden huoltajan kanssa. On hyvä varautua siihen, että käynnillä voi mennä ennakoitua pidemmän aikaa.

Mikäli tutkimukset eivät edellytä ravinnotta oloa, päiväsairaalakävijä saa välipalaa, myös omat eväät on sallittu. Osastolla on jääkaappi, mikro ja kahvinkeitin. Sairaalan kahviossa ja ruokasalissa voi myös ruokailla.

Sairaalassa toimii potilashotelli,
p. 016 328 6112 / 016 320 2500, jossa kauempaa tulevien on mahdollista yöpyä omakustanteisesti.

Hyvä käsihygienia on ehdottoman tärkeää. Huomatkaa myös, että käynnille ei saa tulla flunssaisena tai muuta tarttuvaa tautia sairastavana