Korva-, nenä- ja kurkkutaudit

Lääkäri tutkii potilasta korva-, nenä- ja kurkkutautien poliklinikalla.


Korva-, nenä- ja kurkkutautien poliklinikalla tutkitaan, hoidetaan ja kuntoutetaan oman erikoisalansa potilaita. Poliklinikka toimii yhteistyössä alueen terveyskeskusten, yksityisten korvalääkäreiden ja alan järjestöjen kanssa.

Terveyskeskusten tai yksityislääkäreiden kirjoittaman lähetteen perusteella arvioidaan ensikäynnille tulevan asiakkaan / potilaan vastaanottoaika ja tarpeelliset tutkimukset.

Vuodeosastohoitoa tarvitsevat aikuispotilaat hoidetaan kirurgian osastolla 4 ja lapsipotilaat lastenosastolla.

Päiväkirurgisia leikkauksia ovat

  • kitarisaleikkaukset
  • korvien putkitukset
  • nenän väliseinäleikkaukset ja
  • poskionteloiden tähystysleikkaukset.


Päivystyspotilaita ovat esimerkiksi huimaus-, äkillinen kuulonalenema, trauma-, nenänverenvuoto-, sinuutti- ja leikkausten jälkivuotopotilaat.

Tulehduspotilaista pääryhmän muodostavat nielun alueen tulehdukset  esimerkiksi peritonsillaariabscessipotilaat.
 

Kuuloasema

Keskussairaalan kuuloasemalla tehdään erilaisia kuulo-ja tasapainotutkimuksia lapsille ja aikuisille sekä kuulolaitesovituksia. Lasten kuulonkuntoutus on keskitetty Oulun yliopistosairaalaan.

Kuulokojeen säädöt ja korvakappaleen mallinotto sovitaan ajanvarauksella. Myös muissa kojeen käyttöön liittyvissä asioissa voi ottaa yhteyttä kuuloasemalle.

Kuulokoje on käyttäjälle maksuton, keskussairaalan omistama laite. Käyttämättömät keskussairaalasta luovutetut kuulokojeet ja muut apuvälineet palautetaan kuuloasemalle. Kuulokojeen paristot asiakas ostaa itse. Myös Lapin keskussairaalan kahviossa myydään kuulokojeen paristoja.