Sydänfilmivuorokausinauhoitus = Holternauhoitus, lasten potilasohje

Potilasohje on luettavissa ja tulostettavissa:  Sydänfilmivuorokausinauhoitus = Holternauhoitus; lasten potilasohje

 

Sinulle, ______________________ on varattu aika Holternauhoitusta varten

 ____/____-____/_____20____ klo______.

Nauhuri asetetaan lastenpoliklinikalla.

Lääkärin vastaanotto ____/____ 20____ klo ______.


Tutkimuksessa seurataan sydämen sähköistä toimintaa lyönti lyönniltä yhden vuorokauden ajan (n. 20-24 tuntia). Näin voidaan nähdä, onko sinulla mahdollisesti sydämessä rytmihäiriöitä tai muita toimintahäiriöitä.

Sinulle kiinnitetään rintakehälle elektrodeja, joihin tulevat johdot yhdistetään Holter-nauhuriin. Nauhuri on pieni tietokone (paino 300 gr), joka tallentaa muistiinsa sydämesi sähköiset tapahtumat. Nauhuri ja johdot voidaan piilottaa vaatteittesi alle, ja kannat sitä olkalaukussa tai vyölaukussa.

Nauhoituksen aikana sinun olet normaaliin tapaan kotona ja koulussa. Myös liikuntaa saa harrastaa. Yleensä kovaakin rasitusta suositellaan, jotta nähtäisiin millainen sydämen rytmi on rasitusten aikana. Ainoastaan suihkussa käynti, saunominen ja uiminen ovat kiellettyjä.

Sinulle annetaan nauhoituksen ajaksi päiväkirja, johon merkitset päivän aikana tuntemasi oireet ja mitä tuolloin olit tekemässä. Sinulle neuvotaan myös, mitä nappia laitteesta tulee painaa silloin, kun oireita on. Näin lääkäri voi tarkistaa oireiden ja mahdollisten sydänfilmimuutosten välisen yhteyden.
 

Lisätietoja lastenpoliklinikan hoitajilta puh. (016) 328 3600.
 

02.2010 Lastensairaudet / Osastonhoitaja