Vierailuajat / Posti

 

Vierailut


Korona-aikana omaisten vieraulut on sallittu Lapin keskussairaalassa tietyin ehdoin.

18.6.2021 Infektoiden torjuntayksikön ohje:

Covid-19 koronavirus tarttuu pisara- ja kosketustartuntana, kun henkilö yskii ja aivastaa. Virus voi tarttua myös käsien ja pintojen välityksellä.

Mikäli vierailijalla on vähäisiäkään infektio-oireita, vierailu ei ole sallittu.

Vierailuja voidaan toteuttaa turvallisesti, mikäli vierailija ja potilas / asiakas käyttää kirurgista suunenäsuojaa, huolehtii käsidesinfektiosta ja pitää turvaväliä. Yhteiset kahvi- tms. tapahtumat ovat mahdollisia, kun huolehditaan turvaväleistä.

Kiihtymis- tai leviämisvaiheessa olevilta alueilta tulevia vierailijoita suositellaan käymään koronapika-antigeenitestissä mahdollisuuksien mukaan ennen vierailua. Henkilökunta ohjeistaa vierailijoita edellä mainittujen ohjeiden toteuttamisesta.

 

Synnytysosastolla vierailuaika puolisolle on klo 10.00-20.00 ja vauvan sisaruksille ja isovanhemmille klo 16.00-18.00.

Muilla osastoilla vierailuaika on klo 13.00–19.00.

Muina aikoina vierailusta toivotaan sovittavan erikseen kyseisen osaston kanssa. Tarvittaessa pyritään järjestämään omaisten yöpyminen potilaan luona osastolla, jos osastolla on tilaa.

Huomio! Keskussairaalan ulko-ovet sulkeutuvat automaattisesti klo 20.00, jonka jälkeen sisään pääsee vain päivytyksen kautta.
 

Posti

Potilaalle voi lähettää postia, jolloin on hyvä merkitä kuoreen osoitteeksi:

Potilaan nimi
Potilaan osasto
Lapin keskussairaala
Pl 8041
96101 ROVANIEMI

Potilas voi itse lähettää postia sairaalasta joko antamalla lähetyksen henkilökunnan hoidettavaksi tai panemalla itse postinsa pääsisäänkäynnin edessä olevaan postilaatikkoon, joka tyhjennetään arkipäivisin klo 13.30.