Kanta-palvelut


Kanta-palvelut on Kelan tarjoamia ja ylläpitämiä sosiaali- ja terveydenhuollon valtakunnallisia tietojärjestelmäpalveluja asiakas- ja hyvinvointitietojen käsittelyä varten.

Kanta-palvelujen avulla potilaan tiedot ovat hoitotilanteessa käytettävissä ajantasaisina, mikä lisää hoidon turvallisuutta. Lapin sairaanhoitopiiri liittyi Kanta-palveluihin kuuluvaan Potilastiedon arkistoon 1.12.2015.

Omakanta on sinulle parhaiten näkyvä Kanta-palveluiden osa.
Omakanta on suomalainen kansalaisen verkkopalvelu, josta näet terveystietosi ja lääkereseptisi sekä alle 10-vuotiaan huollettavan vastaavat tiedot.

Omakannassa

- saat informaation potilastietojen käytöstä

- voit hallita terveystietojesi luovutukseen liittyviä suostumuksia ja kieltoja

- voit tehdä elinluovutustahdon ja hoitotahdon

- tulevaisuudessa voit tallentaa Omakantaan myös itse tekemiäsi terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä mittauksia ja katsoa sieltä sosiaalihuollon asiakastietosi.

Kirjautuminen Omakantaan

Omakanta-palveluun kirjaudutaan osoitteessa http://www.omakanta.fi pankkitunnuksilla, sähköisellä henkilökortilla tai mobiilivarmenteella. Omakanta-palvelua voi käyttää henkilö, jolla on suomalainen henkilötunnus.

Yllä olevan linkin takaa löytyviin sivuihin kannattaa tutustua muutenkin, sillä sieltä löytyvät myös tarkemmat ohjeet esimerkiksi Omakantaan, puolesta-asiointiin ja matkoihin koskien lääkkeitä ja reseptejä sekä lisätietoa tietojen käytöstä.

Mikäli sinulla on ongelmia Omakannan käyttämisessä, saat lisätietoa Kanta.fi:n Häiriötilanteet ja Häiriötiedotteet-sivuilta.