Potilaat ja asiakkaat voivat lähettää Lapin sairaanhoitopiiriin nyt myös sähköisiä tietopyyntölomakkeita ja tehdä muistutuksen sähköisesti

Julkaistu 4.10.2021 klo 8.38

 

Sairaanhoitopiiri ottaa käyttöön seuraavat sähköiset asiointilomakkeet 4.lokakuuta 2021 lähtien

  • Muistutuksen tekeminen
  • Potilasasiakirjatilaus
  • Rekisteritietojen tarkastuspyyntö
  • Rekisteritietojen oikaisu- ja täydennysvaatimus
  • Lokitietopyyntö


Käytämme sähköisten lomakkeiden välitykseen Suomi.fi Viestit-palvelua, johon lomakkeesi tallentuu ja josta ne löydät helposti. Suomi.fi Viestit-palvelun kautta voit lähettää kätevästi viestejä myös meille liittyen lähettämääsi sähköiseen tietopyyntöön ja liittää viesteihin tarvittaessa tiedostoja. Palvelua voi käyttää myös Suomi.fi-mobiilisovelluksella.

Saat uuden palvelun käyttöösi kirjautumalla Suomi.fi-verkkopalveluun ja antamalla viranomaisille luvan sähköiseen viestintään.

Sähköisten tietopyyntölomakkeiden rinnalle jää edelleen paperinen asiointi.

Näin otat Suomi.fi-viestit käyttöösi:

  • Kirjaudu Suomi.fi-verkkopalveluun pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla (henkilö- tai organisaatiokortti, sosiaali- ja terveydenhuollon ammattikortti) osoitteessa www.suomi.fi/
  • Siirry kohtaan ”Viestit” sivun yläreunasta löytyvän valikon kautta. Anna suostumus viestien vastaanottamiseen sähköisesti, ja kirjaa palveluun yhteystiedot, joihin haluat saada tiedon viestin saapumisesta. Jos olet aiemmin käyttänyt Kansalaisen asiointitiliä, sinulta ei pyydetä suostumusta uudelleen.
  • Halutessasi voit keskeyttää sähköisten viestien vastaanottamisen, jolloin saat viranomaisten yhteydenotot paperipostitse.


Tarvitsetko apua? Kansalaisneuvonta auttaa.
Linkki avautuu Kansalaisneuvonnan verkkosivulle: www.kansalaisneuvonta.fi
 

Linkit lomakkeisiin

Tunnistautumisen jälkeen lomakkeet jäävät Suomi.fi Viestit-palveluun lähettäjälle ja välittyvät sieltä Lapin sairaanhoitopiirille.


Jatkossa sähköiset asiointilomakkeet löytyvät sairaanhoitopiirin verkkosivuilta  seuraavista kohdista:


Lisätietoja:

Piia Hirvonen
projektipäällikkö
Lapin sairaanhoitopiiri / Tieke
piia.hirvonen@lshp.fi
p.040 655 4973
 

Tieke (tietohallinto ja kehittäminen) 4.10.2021