Matti Virtaselle sosiaalineuvoksen arvonimi

Julkaistu 6.11.2020 klo 9.51

 

Entisen Lapin päihdeklinikan johtajalle Matti Virtaselle luovutettiin tasavallan presidentin myöntämä sosiaalineuvoksen arvonimi torstaina 5.marraskuuta.

Sosiaalineuvos Matti Virtanen


Matti Virtanen on tehnyt mittavan ja ansiokkaan uran Lapin päihdetyön johtajana ja kehittäjänä. Päihdeklinikan johtajan työn ohella Virtasella on lukuisia kunnallisia ja yhdistystoiminnan luottamustoimia.  Hän on toiminut muun muassa Kunnallisen päihdehuoltoyhdistys ry:n puheenjohtajana, Päihdetyön Talentia ry:n hallituksen jäsenenä ja Suomen Punaisen Ristin Rovaniemen osaston puheenjohtajana.

Lapin sairaanhoitopiirin kuntayhtymän huoltolaitoksen-/ päihdeklinikan johtajan vakinaisessa virkasuhteessa Virtanen on työskennellyt 1.1.1993–1.5.2018. Ennen sairaanhoitopiirin kuntayhtymän palvelukseen tuloaan Virtanen työskenteli Lapin päihdeklinikan johtajana vuosina 1991–1992, Lapin Huoltolan johtajana 1985–1990 (Lapin mielisairaanhuoltopiirin kuntainliitto), Mäntän A-klinikan johtajana 1983–1985 ja Rovaniemen kaupungin A-klinikan johtajana 1977–1983.

Matti Virtanen on suorittanut diakonia- ja sosiaalityön tutkinnon Suomen kirkon seurakuntaopiston säätiössä, Luther-opistossa. Sosiaalialan pätevöitymisen hän on suorittanut Tampereen yliopiston täydennyskoulutuskeskuksessa. Lisäksi Virtanen on suorittanut merkittävän määrän useita erilaisia johtamiskoulutuksia sekä päihdetyön, sosiologian ja työnohjauksen koulutuksia.

Sosiaalineuvos Matti Virtasen päihdetyön asiantuntemusta voi tulla kuuntelemaan etäkoulutuksena toteutettavan päihdehoidon koulutussarjan aloituspäivänä 18.11. - katso ohjelma. Tervetuloa koulutukseen!

Arvonimen luovutustilaisuuteen osallistui sairaanhoitopiirin johtoa ja kutsuvieraat.

Matti Virtasen sosiaalineuvoksen arvonimen luovutustilaisuuden ryhmäkuva