Lapin sairaanhoitopiirin koronakoordinaatioryhmän tilannekatsaus 7.1.2022

Julkaistu 7.1.2022 klo 13.39

 

Lapin sairaanhoitopiirin alueella koronatilanne on aktiivinen ja tartuntamäärä edelleen nousussa.  Viimeisen neljän päivän aikana uusia tartuntoja on todettu 904 tapausta.  Mikäli tilanne jatkuu samankaltaisena, kuluvan viikon tartuntojen kokonaisluvun arvioidaan nousevan noin 1600 tapaukseen.

Tartunnoista noin puolet on todettu sairaanhoitopiirin alueen asukkailla, kymmenesosa ulkomaisilla matkailijoilla ja loput kotimaisilla matkailijoilla. 

Taudin nopea leviäminen näkyy nyt myös Lapin keskussairaalassa, jossa tällä hetkellä on hoidettavana kahdeksan sairastunutta. Sairaalakuormitus tullee edelleen nousemaan.  Alueen perusterveydenhuollossa haasteena on edelleenkin jäljitystyö, josta kunnat ovat toistaiseksi selvinneet hyvin.

Sairaanhoitopiirin sairaaloissa on otettu käyttöön vierailurajoitukset. Koordinaatioryhmä suosittaa, että kunnissa harkitaan kuntakohtaisen koronatilanteen mukaan vastaavaa ratkaisua terveyskeskuksissa.

Koronakoordinaatioryhmä ei muuta kantaansa etäopetukseen, vaan odottaa kansallista linjausta. 

Koordinaatioryhmä muistuttaa, että tällä hetkellä jokaisen kansalaisen oma terveysturvallinen käyttäytyminen on entistäkin tärkeämpää epidemian nopean leviämisvauhdin hillitsemiseksi. Ryhmä suosittelee maskin käyttöä kaikille yli 12-vuotiaille koulussa.  Julkisissa tiloissa on voimassa 20 henkilön kokoontumisrajoitus ja yksityisissä tilaisuuksissa 20 henkilön kokoontumissuositus.

Lapin aluehallintovirasto arvioi ensi viikolla tarpeita nykyisten rajoitusten muutoksille muun muassa tilojen käytön rajoittamiselle sekä sisä- ja ulkotilojen kokoontumisrajoituksiin.

Lapin alueen ajankohtaiset suositukset ja rajoitukset on tuttuun tapaan löydettävissä www.koronaturvallinenlappi.fi-sivulta.

Lisätietoja

Jukka Mattila  
johtajaylilääkäri      
p.  050 572 6277   
Markku Broas
infektioylilääkäri
p. 050 347 2387