Lapin sairaanhoitopiirin ensimmäinen digihoitopolku on otettu käyttöön

Julkaistu 5.10.2020 klo 11.44

 

Lapin keskussairaalan lastensairauksien poliklinikalla on otettu käyttöön Astman digihoitopolku. Digihoitopolku tarjoaa lasten astman hoidolle vaihtoehtoisen ja nykyaikaisen digitaalisen palvelun. Palvelu löytyy valtakunnallisesta Terveyskylä.fi-verkkopalvelusta.

Astman digihoitopolku mahdollistaa lääkärin ja sairaanhoitajan etävastaanotot ja antaa lääkärille aiempaa tarkemmat tiedot parhaiden ja joustavimpien hoitomuotojen löytämiseksi. Potilaat/huoltajat voivat välittää astmaa koskevat tarkat tiedot kotoa seurantalomakkeilla itselleen sopivaan aikaan ennen vastaanottoja.

Polulta he voivat saada lisäinformaatiota astman hoidosta, viestittää ammattilaisten kanssa sekä osallistua etävastaanotoille. Osa vastaanottokäynneistä voidaan polun avulla toteuttaa käytännön elämää helpottaen kotoa käsin, tutkimusten mukaan yhtä hyvin tuloksin kuin poliklinikalla käyden. Asiakkaan liittäminen digihoitopolulle vaatii hoitosuhteen lastensairauksien poliklinikalle.

Terveyskylä.fi on asiantuntijoiden yhdessä potilaiden kanssa tuottama erikoissairaanhoidon julkinen verkkopalvelu, joka tuo terveydenhuollon palveluja kaikkien ulottuville asuinpaikasta riippumatta. Terveyskylä on aina avoinna tarjoten tietoa ja tukea kaikille, hoitoa potilaille ja työkaluja ammattilaisille.

Terveyskylässä palvelee myös terveydenhuollon digitaalinen palvelukanava Omapolku. Terveyskylän Omapolulta löytyy lähetteellä toimivia digihoitopolkuja, etävastaanottoja ja kaikille avoimia omahoito-ohjelmia. Nämä palvelut täydentävät perinteistä erikoissairaanhoitoa ja vastaanottokäyntejä. Omapolku on tietoturvallinen verkkopalvelu, joka käyttää vahvaa tunnistautumista. Omapolulle kirjaudutaan pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sähköisellä varmennekortilla.

Linkki: Terveyskylä.fi > Omapolku: https://www.terveyskyla.fi/omapolku

Lisätietoja:

Ylilääkäri Pekka Valmari, 040 164 9315
Osastonhoitaja Terttu Kurttila, 040 145 1368
Projektipäällikkö Piia Hirvonen, 040 655 4973