Lapin sairaanhoitopiiri suosittelee 4. koronarokotusten antamista sote-henkilöille

Julkaistu 25.10.2022 klo 13.00

 

Neljäs Covid-19 rokote vähentää tutkitusti sosiaali- ja terveyshuollon henkilöstön sairastumista koronaan.  Rokottamalla sote-henkilökuntaa parannetaan samalla terveydenhuollossa asioivien suojaa. Samoin perustein toimitaan terveydenhuollossa influenssarokotusten osalta.

Rokottaminen on tärkeää pandemian hallinnan vuoksi. Viranomaiset maailmalla ovat suositelleet toimimaan aktiivisesti rokottamisen edistämiseksi.

Euroopan komissio on suositellut 4. covid-19 eli toisen tehosterokotteen antamista kaikille sosiaali- ja terveyshuollon työntekijöille. Kaksi ensimmäistä covid 19-rokotetta ovat perusrokotteita ja seuraavat tehosterokotteita.

Valtaosa Euroopan maista suositellee neljättä koronarokotetta sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöille joko erillisenä suosituksena tai yleisenä yli 12-/18-vuotiaiden terveiden aikuisten rokotussuosituksena.

Yhdysvaltalainen kansanterveyslaitos CDC on julkaissut tutkimuksen 22.10.2022, jonka perusteella terveiden aikuisten tulisi täydentää rokotussarjaa uudella varianttirokotteella.

Lapin sairaanhoitopiiri on neuvotellut suosituksen antamisesta sosiaali- ja terveysministeriön kanssa.

25.10.2022

Jukka Mattila
Johtajaylilääkäri
Lapin sairaanhoitopiiri
Seppo Lehto
Ylilääkäri
Sisätaudit
Lapin sairaanhoitopiiri 
Markku Broas
Ylilääkäri 
Infektiotaudit
Lapin sairaanhoitopiiri