Lapin sairaanhoitopiiri avaa sähköisen ajanvarauspalvelun

Julkaistu 8.10.2020 klo 9.19

 

Lapin sairaanhoitopiirin erikoissairaanhoidon toimipisteisiin varattujen aikojen katselu on mahdollista lokakuusta 2020 alkaen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että keskussairaalan hoitoon tai tutkimukseen tuleva potilas voi itse tarkistaa ajanvarauksensa sähköisen asiointikanavan kautta.

Ajanvarauspalvelussa näkyvät kaikki Lapin sairaanhoitopiirin erikoissairaanhoidon toimipisteisiin varatut ajat (päivämäärä ja kellonaika) sekä toimipisteen tiedot (nimi ja osoite). Palvelun alkuvaiheessa kolmella poliklinikalla potilaalla on mahdollisuus ensin siirtää ja myöhemmin perua tai varata aikoja.

Perinteisesti henkilökunta varaa vastaanottoajan keskussairaalaan esimerkiksi perusterveydenhuollosta tehdyn lähetteen perusteella tai sovitun seurantakäytännön mukaisesti. Yleensä varatusta ajasta lähetetään kirje. Aiemmin sairaalaan varattuja aikoja ei ole voinut tarkistaa kutsukirjeen ja tekstiviestimuistutteen lisäksi mistään muualta, vaan vastaanoton ajankohtaa tai sijaintia selvitettäessä potilas on joutunut soittamaan ajan varanneeseen yksikköön.

Jatkossa ajanvarauksen tiedot potilas voi itse tarkistaa mihin vuorokaudenaikaan tahansa, ilman soittoajan odottamista tai jonottamista puhelimessa.  Nyt avattavalla sähköisellä ajanvarauspalvelulla säästetään sekä potilaan että henkilökunnan aikaa. Taustalla on ajatus siitä, että jokainen sairaalassa asioiva voi enemmän vaikuttaa sairaalakäyntinsä ajankohtaan ja tehdä muutoksia joustavammin.

Palvelusta tiedotetaan kaikkia potilaita ajanvarauskirjeessä ja erikseen heitä, joilla on mahdollisuus siirtää, perua tai tehdä ajanvaraus sähköisessä palvelussa. Linkki palveluun löytyy Lapin sairaanhoitopiirin internetsivuilta www.lshp.fi > sähköinen asiointi > ajanvaraukset tai palveluun voi siirtyä osoitteesta www.lshp.fi/ajanvaraus.

Palveluun kirjaudutaan Suomi.fi tunnistautumisen kautta pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla. Kirjautumisen jälkeen palvelusta on nähtävissä omat tai puolesta asioitavan henkilön ajat. Palvelussa huoltajat voivat asioida alle 13-vuotiaan puolesta. Toisen henkilön puolesta asioinnista voi lukea lisää internet-osoitteesta www.suomi.fi.

Muiden organisaatioiden kautta varattavat ajat eivät tässä sähköisessä ajanvarauspalvelussa toistaiseksi näy, vaan ne on tarkistettava erikseen organisaatioiden omista palveluista. Tämä koskee myös laboratorioon varattavia aikoja, joita voi tarkastella Nordlabin omasta ajanvarauspalvelusta. Palveluun pääsee mm. Lapin sairaanhoitopiirin sähköisen asioinnin sivuston kautta.

Lisätietoja antaa

Suunnittelija
Mika Heikkilä
p. 040 358 1762
mika.heikkila@lshp.fi