Lapin keskussairaalan ympäristön tietyöt ja vaiheistuskartta

Julkaistu 14.7.2021 klo 15.50

 

Lapin keskussairaalan laajennushankkeen rakennustöiden yhteydessä Rovaniemen kaupunki uudistaa myös Ounasrinteentien, Porokadun sekä Kivikaudentien alueen liikennejärjestelyjä.

Tarkoituksena on toteuttaa keskussairaalan läheisyyteen kaksi kiertoliittymää helpottamaan liikkumista alueella. Työt ovat jo käynnistyneet ja arvioitu valmistumisaika on vuoden 2022 aikana. 
 

Työt ovat vaiheistettu seuraavalla tavalla 

2021:

  • Rakennetaan kevyenliikenteen väylät Ounasrinteentielle, Porokadulle ja Kivikaudentielle sekä niihin liittyvät hulevesi- ja kaukolämpöasennukset 
  • Kivikaudentielle tehdään vesihuoltoon liittyviä töitä 
  • Uusia ajoratoja rakennetaan kaista kerrallaan 
  • Viimeistelytyöt talvea varten (lokakuu/2021)

2022

  • Lopullinen asfalttipinta, istutukset sekä vihertyöt (kesä 2022)
     

pdf Lapin keskussairaalan ympäristön tietyöt - katso vaiheistuskartta

 

Rovaniemen kaupungin hankkeen myötä laajennushanke suorittaa uudistuksia myös sairaalan alueella.


Nykyinen sairaalan pääliittymä Ounasrinteentieltä tullaan pysyvästi sulkemaan liikenteeltä elokuun ensimmäisellä viikolla (viikko 31), jonka jälkeen sairaalan tontille ajetaan pelkästään Porokadun liittymän kautta. 

Sairaalan piha-alueen tietöiden aikaiset väliaikaiset opasteet hoitaa YIT. Erityisesti pyritään huomioimaan asiakaspysäköinnin opastuksen selkeys ja esimerkiksi uusi asiakasreitti asiakaspaikoitukselta pyöräparkin vierestä sairaalan pääoville on järjestetty. Myös ambulanssien esteetön kulku sairaalalle on varmistettu jokaisessa rakennusvaiheessa.

Itse laajennushankkeeseen liittyvien sairaalan pääsisäänkäynnin puolen paikoitus- ja piha-alueiden työt käynnistyvät kesän 2022 aikana ja valmistuvat syksyllä 2022. 


Linkki: Lapin keskussairaalan laajennushankkeen internet-sivut


Jenny Siivola
Suunnittelukoordinaattori
ITU 2022 -hanke
jenny.siivola@lshp.fi
040 823 3551