Lapin keskussairaalan pysäköintitalo vihittiin henkilökunnan käyttöön

Julkaistu 1.7.2020 klo 11.23


Lapin keskussairaalan laajennushanke saavutti ensimmäisen etappinsa, kun sairaalan itäpuolelle nousseeseen pysäköintitaloon ajoi ensimmäiset autot 1.heinäkuuta.  Sairaanhoitopiirin henkilökunnan käytössä ovat 0–2-kerrokset, viimeistelytöitä tehdään vielä 3-kerroksessa.

Nelikerroksisen pysäköintitalon rakennustyöt aloitettiin vuosi sitten ja taloon valmistuu kaikkineen yli 500 autopaikkaa ja katolle sijoitettava helikopterikenttä. Rakennusurakan toteutti rakennusyhtiö YIT, joka on myös varsinaisen sairaalalaajennuksen pääurakoitsija. 

Parhaillaan sairaalakampuksella on aloitettu rakennustyöt niin kutsutun kuuman sairaalan parissa.  Kuuma sairaala käsittää päivystyspoliklinikan, leikkaussalit, teho- ja valvontaosaston, välinehuollon sekä sairaala-apteekin tilat.

Rakennustöiden aikana pysäköintitalosta ei ole suoraa käyntiä sairaalaan, minkä johdosta halliin voi pysäköidä ainoastaan Lapin sairaanhoitopiirin työntekijät.  Asiakaspysäköinti pysäköintitalossa mahdollistuu, kun sairaalan tilat valmistuvat tammikuussa 2023, jolloin myös uusi lääkintähelikopterikenttä otetaan käyttöön.

Asiakaspysäköintipaikat sairaalan edessä

Lapin keskussairaalan asiakaspysäköintipaikkojen sijainti sairaalan ja päivystyksen pääovien edessä pysyvät ennallaan. Maltillinen asiakaspysäköintimaksu on varmistanut sen, että jokaiselle potilaalle, omaiselle ja saattajalle on löytynyt pysäköintipaikka sairaalan edestä.

Hankalaksi koettu maksuautomaattimalli on kesän aikana vaihdettu, ja sairaalalle on saatu samanlaiset automaatit, jotka ovat käytössä esimerkiksi Rovaniemen kaupungin keskustassa. EasyPark- ja Parkman-mobiilisovelluksilla maksaminen onnistuu automaattien vaihdon jälkeenkin.

Asiakaspysäköinti maksaa 1 € / tunti, ensimmäinen tunti ei ole enää maksuton. Maksimissa asiakkaalta peritään pysäköinnistä viisi euroa vuorokaudessa.  Pysäköintimaksu on voimassa arkisin kello 7–15, muina aikoina asiakaspysäköinti on ilmaista. 

Pysäköintitalon valmistumisesta huolimatta rakennustyöt sairaalan itäpuolella jatkuvat edelleen kuuman sairaalan osalta. Työmaa-alue on laaja ja siellä on aktiivista työmaaliikennettä, minkä vuoksi sairaalan lähistöllä liikkuvilta toivotaan erityistä varovaisuutta. Lisääntyvä työmaaliikenne voi aiheuttaa ruuhkaa etenkin Ounasrinteentien sekä Kivikaudentien risteyksessä. 

LKS-pysäköintitalo Nauhan leikkaaminen 1.7.2020
Valtuuston puheenjohtaja Anitta Ylitörmänen vihki pysäköintitalon käyttöön yhdessä sairaanhoitopiirin johtaja Jari Jokelan kanssa. Nauhan pitäjinä Janne Keskinarkaus ja pysäköintitalon urakoitsijan YIT:n edustaja Heikki Tervonen.
 
Psyäköintitalo_Ensimmäiset autot sisään: historiallinen hetki ajettiin museoautoilla
Historiallinen sisäänajo tehtiin museoautoilla.
LKS-Pysäköintitalo


Lisätietoja antavat:

Jari Jokela (Pysäköintitalo)
sairaanhoitopiirin johtaja
p. 040 532 3998
jari.jokela@lshp.fi

Janne Keskinarkaus (Laajennushanke)
Projektinjohtaja ITU 2022 -laajennushanke
040 630 1109
janne.keskinarkaus@lshp.fi