LapIT ja Lapin sairaanhoitopiiri haluavat yhteistyössä vahvistaa Lapin apuväline- ja lääkintälaitehallintaan tarjottavaa tukea.

Julkaistu 30.8.2021 klo 10.27

 

LapIT ja Lapin sairaanhoitopiiri haluavat yhteistyössä vahvistaa Lapin apuväline- ja lääkintälaitehallintaan tarjottavaa tukea.

Effector on apuvälineiden ja lääkintälaitteiden hallintaan kehitetty tietojärjestelmä, jonka avulla hoidetaan tuoteprosessin koko elinkaari. Apuvälineet pysyvät järjestelmän avulla hallussa hankinnasta poistoon sisältäen mm. varastoinnin, lainaukset, palautukset ja huollon.

Lääkintälaitemoduulin avulla hallinnoidaan sähköisesti kaikki vaiheet laitetilauksesta poistopäätökseen. Järjestelmä mahdollistaa sekä kustannus- että huoltotietojen kokonaisseurannan.

Lapin sairaanhoitopiirin alueelleen tarjoamaan järjestelmään liittyvää pääkäyttäjäpalvelua alkaa 1.9.2021 alkaen toteuttamaan LapIT. Palvelua tulevat LapIT:lla antamaan käyttäjille tutut ja järjestelmän erinomaisesti tuntevat asiantuntijat Terttu Ryynänen ja Katja Mäntymäki.

Pääkäyttäjät toteuttavat maanantaista 6.9.2021 alkaen mm. ohjaustaulujen ja käyttäjätunnusten tietohallintaa sekä toimittajayhteistyötä. Pääkäyttäjät myös auttavat käyttäjiä kaikissa Effectoriin liittyvissä tarpeissa. Pääkäyttäjien vastuulle kuuluu lisäksi järjestelmän kehitystarpeiden koordinointi, raportoinnin kehittäminen, vikatilanteiden selvittäminen, muutoksista tiedottaminen ja käyttäjäohjeiden kirjoittaminen.

LapIT asiakaskuntien ei tarvitse erikseen tehdä mitään ottaakseen palvelun käyttöön. Pääkäyttäjät tulevat syksyn 2021 aikana olemaan teihin yhteydessä vastuukäyttäjätapaamisten ja kunnan tilanteen suhteen. Myös kaikki Lapin sairaanhoitopiirin alueella Effectoria käyttävät kunnat ja kuntayhtymät voivat olla yhteydessä pääkäyttäjiimme:

Effector-sovellusta koskevat yhteydenotot

Kaikkien käyttäjien kohdalla pyydämme huomioimaan, että Effector-sovelluksen kautta tehdyt palvelupyynnöt eivät ohjaudu LapIT:n käsiteltäväksi, joten käytättehän seuraavia kanavia tavoittaaksenne meidät:

Lapin sairaanhoitopiirin käyttäjät

LSHP:n käyttäjä voi tehdä Effectoria koskevan palvelupyynnön

  • Väylän kautta tai
  • Soittamalla LapIT:n palvelunumeroon 0201555225 tai
  • Sähköpostilla osoitteeseen palvelupiste@lapit.fi

Kaikissa tapauksissa mainitkaa palvelupyyntöön sen koskevan Effector -järjestelmää.
 

Kuntien perusterveydenhuollon käyttäjät

Kuntien perusterveydenhuollon käyttäjät voivat tehdä Effectoria koskevan palvelupyynnön

  • LapIT:n Asiakasportaalin kautta tai
  • Soittamalla LapIT:n palvelunumeroon 0201555220 tai
  • Sähköpostilla osoitteeseen palvelupiste@lapit.fi

Kaikissa tapauksissa mainitkaa palvelupyyntöön asian koskevan Effector -järjestelmää.
 

Sodankylän, Ranuan, Utsjoen, Kittilän ja Posion käyttäjät

Ennalta sovitut käyttäjät voivat olla yhteydessä Effector -asioissa soittamalla LapIT:n palvelunumeroon 0201555220 tai sähköpostilla osoitteeseen palvelupiste@lapit.fi.

Mainitkaa sähköpostissa viestinne koskevan Effector -järjestelmää.

Lämpimästi tervetuloa täysimääräisesti hyödyntämään Effector-kokonaisuuden mahdollisuuksia pääkäyttäjiemme tuella. Vastaamme mielellämme kaikkiin palvelua koskeviin tiedusteluihinne.
 

30.8.2021 LapIT ja Lapin sairaanhoitopiiri