ePiikki kertoo LSHP-henkilökunnan influenssarokotustilanteen

Julkaistu 8.10.2018 klo 10.38


Käytössä entistä suojaavampi influenssarokote

Tänä syksynä influenssarokotteen ottajat saavat edellisvuosia kattavamman suojan.  Rokote suojaa neljää eri virustyyppiä vastaan aikaisemman kolmen sijaan.  Rokote sisältää kahta A- ja kahta B-virustyyppiä.

Viime influenssakaudella voimakkaan ja pitkään kestäneen influenssaepidemian aiheutti B-virus, jota silloinen rokote ei kattanut.  Nyt käytössä on yksi ja sama influenssarokote sekä julkisella että yksityisellä terveydenhuollolla. Influenssarokote on edelleenkin paras suoja influenssaa vastaan. Kun on rokotettu, on suojattu eikä myöskään tartuta muita.

Lapin keskussairaalan infektiolääkäri Markku Broas toteaa, että sairaanhoitopiirin henkilökunta ottaa influenssarokotukset myönteisessä hengessä ja sairaanhoitopiiri on yksi parhaimmista sairaanhoitopiireistä valtakunnallisesti.

- Influenssarokotteen merkitys on sairaalassamme ymmärretty hyvin.  Henkilökuntamme on valistunutta ja haluaa tarjota potilaille turvallisen hoitoympäristön.  Ottamalla rokotteen työntekijät suojaavat itsensä ja potilaat influenssalta sekä estävät näin influenssan leviämisen sairaalassa. Mikäli rokotetta ei voi jostakin syystä ottaa, epidemian aikana potilastyössä olevat työntekijät käyttävät suu-nenä-suojainta.

ePiikistä ajan tasalla olevaa tietoa 

Lapin sairaanhoitopiirissä aletaan henkilöstölle antaa influenssarokotuksia viikolla 44.  Samalla otetaan käyttöön ePiikki-sovellus, josta jokainen voi nähdä henkilöstön influenssarokotustilanteen. Rokotuspäivän päätteeksi rokotustiedot viedään sovellukseen, josta toteumaa voi seurata ammattialoittain ja työyksiköittäin.

Rokottamisen alettua ePiikki
on esillä Lapin sairaanhoitopiirin internet-sivulla osoitteessa: www.lshp.fi ja sisäisessä intranetissä.

ePiikki

ePiikki antaa uutta näkökulmaa sairaalassa toimiville työyksiköille, sillä ePiikistä saa ajan tasalla olevaa tietoa oman työyksikkönsä rokotustoteumasta. Tietojen näkyvyydellä kannustetaan entistä useampia työntekijöitä ottamaan influenssarokote.  Sairaanhoitopiirissä on tavoitteena saavuttaa kaikissa ammattiryhmissä 95 prosentin rokotuskattavuus.