Wuhan-koronaviruspotilaan varmistusnäytteet negatiiviset – eristys lopetettu

Julkaistu 5.2.2020 klo 13.25


Lapin keskussairaalassa eristyshoidossa olleen Wuhan-koronaviruspotilaan varmistusnäytteet on tutkittu alkuviikosta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella (THL).  Peräkkäisinä päivinä otettujen näytteiden tulokset ovat negatiiviset ja potilas on oireeton, minkä johdosta eristys on purettu ja potilas kotiutettu. Kiinalaisnainen oli eristyksessä Wuhan-koronavirustartunnan vuoksi keskussairaalassa viime viikon tiistai-illasta lähtien.

Lapin sairaanhoitopiiri ei tiedota naisen olinpaikasta eikä matkasuunnitelmista.

Tartunta-altistumisen vuoksi karanteenissa on vielä muutamia henkilöitä Rovaniemellä ja Inarin kunnan alueella. Tähän mennessä karanteenissa olevilla ei ole ilmaantunut oireilua. Mikäli he pysyvät edelleen oireettomina, karanteeni voidaan lopettaa ohjeiden mukaisesti 14 päivän päästä altistumisesta.

Viime viikolla otettiin kolmesta karanteenissa olevasta pitkäaikaisesti altistuneesta Wuhan-coronavirusnäytteet (2019-nCoV), jotka osoittautuivat negatiivisiksi.

Kolmen altistuneen tiedetään poistuneen jo maasta ja THL on ollut yhteydessä näiden matkailijoiden kotimaan terveysviranomaisiin. Muutamia altistuneita ei ole tavoitettu. Altistuneiden henkilöllisyyden selvittäminen on osoittautunut vaikeaksi, koska he ovat osallistuneet sairastuneen kanssa samaan matkailupalvelujen aktiviteettiin ja osa ilmoittautuneista on käyttänyt vain etunimeä tai nimimerkkiä.

Lisätietoja

Markku Broas
Infektioylilääkäri
Lapin sairaanhoitopiiri
p. 050 347 2387