Uusi näyte tutkittu - ei uusia koronaviruslöydöksiä Lapin keskussairaalassa

Julkaistu 31.1.2020 klo 19.24

 

Perjantaina 31.1.2020 on analysoitu Lapin keskussairaalassa (LKS) karanteenissa olevalta henkilöltä otettu näyte, joka osoittautui negatiiviseksi. Henkilö on altistunut pitkäkestoisesti Wuhan-koronavirukselle (2019-nCoV). Tulokset saatiin perjantai-iltana noin klo 18.

LKS:ssa on hoidettavana yksi kiinalainen Wuhan-koronaviruspotilas, jonka vointi ja yleistila on edelleen hyvä. Neljä pitkäkestoisesti altistunutta henkilöitä on karanteenissa LKS:n tiloissa. Heistä otettuja näytteitä ei tällä hetkellä ole analysoitavana. Uusia näytteitä otetaan tarvittaessa oireiden ja riskiarvion edellyttämällä tavalla. 

Altistuneita on yhteensä 24, joista 12 eli puolet on perjantaina klo 18 mennessä tavoitettu. Vielä tavoittamatta oleva altistuneet ovat osallistuneet sairastuneen kanssa samaan matkailun ohjelmapalveluaktiviteettiin. Heidän henkilöllisyytensä selvittäminen on osoittautunut vaikeaksi. Lapin sairaanhoitopiirin apuna on kaksi THL:n asiantuntijaa, jotka selvittävät altistuneiden henkilöllisyyttä.