Tasavallan presidentin myöntämät kunniamerkit pitkäaikaisille ja ansioituneille työntekijöille

Julkaistu 27.1.2016 klo 14.48

 

Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivänä 2015 myöntämät kunniamerkit luovutettiin sairaanhoitopiirin pitkäaikaisille ja työssään ansioituneille työntekijöille hallituksen kokouksen yhteydessä 27.1.2016.


Suomen Leijonan I luokan ritarimerkki

Keuhkosairauksien ylilääkäri Tuula Toljamo suoritti Oulun yliopistossa lääketieteen lisensiaatin tutkinnon 1979, keuhkosairauksien ja allergologian erikoislääkärin tutkinnon 1991. Tuula Toljamo on tehnyt runsaasti alaansa liittyvää tutkimustyötä. Hän väitteli lääketieteen tohtoriksi Helsingin yliopistossa vuonna 2013 keuhkoahtaumataudin varhaisesta toteamisesta ja tupakoinnin lopettamisen onnistumisesta. Hän jatkaa edelleen tutkimustyötä virkatehtävien ohella.

Tuula Toljamo on merkittävällä tavalla edistänyt Lapin alueen keuhkosairauksien palvelujärjestelmän kehittämisestä ja terveyden edistämistä. Toljamon johdolla on valmisteltu ja uudistettu astman ja keuhkoahtauman alueelliset hoito-ohjelmat. Hän on toiminut aktiivisesti tupakoinnin vähentämiseen tähtäävässä työssä eri verkostoissa.

Tuula Toljamo on toiminut useissa järjestöissä ja luottamustehtävissä, kuten Suomen ja Euroopan keuhkolääkäriyhdistyksissä ja Filha ry:ssä, jonka valtuuston varapuheenjohtajana hän toimi vuosina 2004–2008. Toljamo valittiin Hengitysliitto ry:n hallituksen puheenjohtajaksi vuonna 2015.

 

Tuula Toljamo


Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitali

Pääkirjanpitäjä Sirkka Hiukka on toiminut Lapin sairaanhoitopiirin kuntayhtymän ja sen edeltäjän Lapin keskussairaalan kuntainliiton palveluksessa pääkirjanpitäjänä vuodesta 1988 alkaen. Tätä ennen Hiukka työskenteli Ounasrinteen sairaalassa ja sen edeltäjän Lapin tuberkuloosipiirissä aluksi kanslistina ja sen jälkeen kirjanpitäjänä.

Sirkka Hiukan työura on mittava. Merkonomitutkinnon suoritettuaan hän aloitti työuran Pudasjärven Osuuspankissa vuonna 1975, jonka jälkeen useita vuosia Pudasjärven ja Ranuan kuntien taloushallinnon tehtävissä. Hiukka on työskennellyt myös Lapin yrityspalvelussa ja SVUL:n Lapin piirissä.

Sirkka Hiukka tunnetaan vastuuntuntoisena ja luotettavana kunta-alan taloushallinnon asiantuntijana. Keskussairaalan ja koko erikoissairaanhoidon organisaation taloudenpidon kannalta kirjanpitäjän tehtävä on keskeinen. Työnantaja on kaikissa tilanteissa voinut varauksetta luottaa Hiukan asiantuntemukseen, täsmällisyyteen ja tehokkuuteen. Kannustavalla ja positiivisella asenteellaan Sirkka Hiukka toimii esimerkkinä myös nuoremmille työtovereilleen.