Tasavallan presidentin myöntämät kunniamerkit luovutettiin pitkäaikaisille ja ansioituneille työntekijöille

Julkaistu 17.4.2018 klo 13.43


Tasavallan presidentin Sauli Niinistön itsenäisyyspäivänä 2017 myöntämät kunniamerkit luovutettiin sairaanhoitopiirin pitkäaikaisille ja työssään ansioituneille työntekijöille yhtymähallituksen suunnutteluseminaarin yhteydessä 17.4.2018.
 

Kunniamerkkien luovutus 17.4.2018


Suomen Leijonan ansioristi 

Ylihoitaja Liisa Manner-Raappana on työskennellyt sairaanhoitopiirin palveluksessa sairaanhoitajana, apulaisosastonhoitajana, osastonhoitajana sekä projektityöntekijänä vuodesta 1987.  Ylihoitajana hän on toiminut vuodesta 2014.  Palvelusvuosien aikana Manner-Raappana on kehittänyt ja kouluttanut itseään erikoistuen mm. perioperatiiviseen ja päiväkirurgiseen hoitoon.

Työelämässä Manner-Raappana on innovatiivinen ja positiivinen kehittäjä, viisas ja oikeudenmukaisen hoitotyön johtaja.  Hoitotyön kehittäminen sekä hoitotyön ammattilaisten osaamisen ja asiantuntijuuden vaaliminen ovat hänelle sydämen asioita.  Parhaillaan hän suorittaa hoitotieteen maisteriopintoja.

Ylihoitaja Liisa Manner-Raappana on toiminut aktiivisesti Sairaanhoitajaliitossa useita vuosia mm. hallituksessa opiskelijatyön vastaavana.  Vuodesta 2015 alkaen hän on toiminut Sairaanhoitajaliiton Lapin sairaanhoitajat ry:n alueyhdistyksen puheenjohtajana sekä Sairaanhoitajaliiton valtuuston jäsenenä.

Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitali kultaristein 

Sosiaalityöntekijä Seija Hiltunen on tehnyt pitkän ja ansiokkaan uran mielenterveystyön ja erityisesti sosiaalityön asiantuntijana ja kehittäjänä Pohjois-Suomessa. Hiltusen ammatilliset ansiot liittyvät hänen tinkimättömään työhönsä psykiatristen potilaiden moniammatillisen hoidon kehittämisessä.  Empaattisella, palvelualttiilla ja luovalla otteella hän on saavuttanut niin potilaiden kuin työtovereidenkin luottamuksen kehittäessä ja toteuttaessa uusia hoito- ja kuntoutusmenetelmiä.

Seija Hiltusen ansiot myös ammatillisissa ja yhteiskunnallisissa luottamistehtävissä on mittavat. Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry:n pääluottamusmiehenä tai varapääluottamuksena sairaanhoitopiirissä hän on toiminut vuodesta 2005. Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestön Talentia ry:n hallituksen jäsenenä ja johtotehtävissä Hiltunen on toiminut sekä alue- että liittotasolla vuodesta 2008.  Hiltunen on jäsenenä/varajäsenenä myös Rovaniemen kaupungin ja Rovaniemen seurankunnan luottamustehtävissä.

Apulaisosastonhoitaja Esa Rusanen on toiminut Lapin sairaanhoitopiirissä apulaisosastonhoitajana Muurolan sairaalassa vuodesta 1991 lähtien. Tätä ennen hän työskenteli mm. erikoissairaanhoitajana 1989–1990 ja Lapin mielisairaanhuoltopiirissä mielisairaanhoitajana 1981–1989.

Esa Rusanen erityiset ansiot liittyvät ammattiyhdistystoimintaan. Tehy ry:n päätoimisena pääluottamismiehenä hän on toiminut Lapin sairaanhoitopiirissä vuodesta 2006 lähtien.  Tehtävässään hän on hoitanut noin tuhannen sosiaali- ja terveysalan eriasteisen tutkinnon suorittaneen hoitoalan työtekijän ammatillista edunvalvontaa. Tätä ennen hän toimi Tehyn Muurolan sairaalan luottamusmiehenä 1991–1996 ja varapääluottamusmiehenä 1996–2005. Lapin sairaanhoitopiirin kuntayhtymän johtoryhmässä Esa Rusanen on toiminut henkilöstön edustajana vuodesta 2002 lähtien.