Muutoksia lastentautien päivystysten sijainnissa

Julkaistu 3.4.2020 klo 11.40


Lapin keskussairaalassa lastentautien päivystys siirtyy yhteispäivystyksestä lastenklinikkasiipeen maanantaista 6.huhtikuuta klo 7.00 alkaen.  Alle 15-vuotiaiden lasten päivystys toimii 24/7-periaatteella ja päivystyspisteet ovat toistaiseksi voimassa.

Keskussairaalan sisällä ei ole kulkua lasten päivystystiloihin, vaan päivystyksiin tullaan ulkoa omien sisäänkäyntiovien kautta. Sairaala-alueella on opasviitat lasten eri päivystyspiteisiin.
 

Lasten päivystysten sijanti kartalla


 

Sisäänkäynti lasten infektiopäivystykseen
Sisäänkäynti Lasten infektiopäivystykseen on keskussairaalan takaa sisäpihalta. Ajo-ohje alueelle: Porokadulta käännytään LKS-pääsairaalan ja LKS-Vilkan väliselle tielle ja ajetaan rakennuksen taakse alasisäpihalle, jossa myös pysäköintimahdollisuus.

 

Lasten yleispäivystys 3.4.2020
Sisäänkäynti Lasten yleispäivystykseen on keskussairaalan edustalta, pääsisäänkäyntirampin oikealla puolella nurkassa. Asiakaspysäköinti on normaaliin tapaan rakennuksen edustalla.

 

Lasten tapaturmapäivystys

Sisäänkäynti Lasten tapaturmapäivystykseen on edelleen keskussairaalan yhteispäivystyksen yhteydessä. Sisälle tullaan keskussairaalan edustalta, pääsisäänkäyntirampin vasemmalla puolella Päivystys-ovesta.

Jos tapaturma on sattunut hengitystieinfektiota sairastavalle lapselle, sisään tullaan yhteispäivystyksen vasemmalla puolella olevasta Hengitystietulehdus-potilaiden-ovesta. Asiakaspysäköinti tapahtuu normaaliin tapaan. 


Lasten puhelinpäivystys 
Lastentautien puhelinpäivystyksen numero on 040 642 8811. Lasten puhelinpäivystykseen voi soittaa ympäri vuorokauden alle 15-vuotiaiden lasten asioissa lukuun ottamatta tapaturmia.

Lastentautien puhelinneuvonta on tarkoitettu vain päivystysluonteisiin tilanteisiin, joissa tarvitaan terveydenhuollon ammattihenkilön arviota hoidon tarpeesta.

Puhelimeen vastaa lastensairaanhoitaja. Lastentautien puhelinneuvonta ei ole tarkoitettu yleistä terveysneuvontaa koskevia puheluja varten, eikä numerosta voi varata vastaanottoaikoja. Näissä asioissa tulee ottaa yhteyttä omaan terveyskeskukseen.

Lasten poliklinikka-aikojen muutoksista voi tarvittaessa soittaa lastentautien poliklinikkaan arkisin klo 9.30–13.00. Poliklinikalle kutsutaan edelleenkin kiireellistä hoitoa tarvitsevat lapset.  Poikkeustilanteesta johtuen kiireettömät asiat hoidetaan epidemian jälkeen. >  Päivitys 28.4. alkaen: Lasten poliklinikalla palataan normaaliin toimintaan ja kutsun saavat kaikki hoitoa tarvitsevat lapset.

Lasten tapaturmien puhelinohjaus
Tapaturman sattuessa tulee soittaa keskussairaalan päivystysnumeroon 016 322 4800.


Lisätietoja:

Pekka Valmari
Lastentaudit, ylilääkäri
p. 040 164 9315