Lastentautien päivystys


Lasten puhelinpäivystys 
Lastentautien puhelinpäivystyksen numero on 040 642 8811. Lasten puhelinpäivystykseen voi soittaa ympäri vuorokauden alle 15-vuotiaiden lasten asioissa lukuun ottamatta tapaturmia.  Hätätilanteissa soitetaan 112-numeroon.

Lastentautien puhelinneuvonta on tarkoitettu vain päivystysluonteisiin tilanteisiin, joissa tarvitaan terveydenhuollon ammattihenkilön arviota hoidon tarpeesta.

Puhelimeen vastaa lastensairaanhoitaja. Lastentautien puhelinneuvonta ei ole tarkoitettu yleistä terveysneuvontaa koskevia puheluja varten, eikä numerosta voi varata vastaanottoaikoja. Näissä asioissa tulee ottaa yhteyttä omaan terveyskeskukseen.

Lasten tapaturmien puhelinohjaus
Tapaturman sattuessa tulee soittaa keskussairaalan päivystysnumeroon 016 322 4800.

Lasten päivystys
Lapin keskussairaalassa lastentautien päivystys toimiii lastenklinikkasiivessä.   Alle 15-vuotiaiden lasten päivystys toimii 24/7-periaatteella.  Keskussairaalan sisällä ei ole kulkua lasten päivystystiloihin, vaan päivystyksiin tullaan ulkoa oman sisäänkäyntioven kautta. Sairaala-alueella on opasviitat.
 

Lasten päivystys kartalla 1.6.alkaen

 


Sisäänkäynti lasten päivystykseen on keskussairaalan takaa sisäpihalta. Ajo-ohje alueelle: Porokadulta käännytään LKS-pääsairaalan ja LKS-Vilkan väliselle tielle ja ajetaan rakennuksen taakse alasisäpihalle, jossa myös pysäköintimahdollisuus.
Lasten päivystys 1.6. alkaen

 

Sisäänkäynti lasten tapaturmapäivystykseen on edelleen keskussairaalan yhteispäivystyksen yhteydessä. Sisälle tullaan keskussairaalan edustalta, pääsisäänkäyntirampin vasemmalla puolella Päivystys-ovesta.

Jos tapaturma on sattunut hengitystieinfektiota sairastavalle lapselle, sisään tullaan yhteispäivystyksen vasemmalla puolella olevasta Hengitystietulehdus-potilaiden-ovesta. Asiakaspysäköinti tapahtuu normaaliin tapaan. 

Lasten tapaturmapäivystys

 

1.6.2020 Lastentaudit