Lastentautien päivystys


Lasten puhelinpäivystys 
Lastentautien puhelinpäivystyksen numero on 040 642 8811. Lasten puhelinpäivystykseen voi soittaa ympäri vuorokauden alle 15-vuotiaiden lasten asioissa lukuun ottamatta tapaturmia.  Hätätilanteissa soitetaan 112-numeroon.

Lastentautien puhelinneuvonta on tarkoitettu vain päivystysluonteisiin tilanteisiin, joissa tarvitaan terveydenhuollon ammattihenkilön arviota hoidon tarpeesta.

Puhelimeen vastaa lastensairaanhoitaja. Lastentautien puhelinneuvonta ei ole tarkoitettu yleistä terveysneuvontaa koskevia puheluja varten, eikä numerosta voi varata vastaanottoaikoja. Näissä asioissa tulee ottaa yhteyttä omaan terveyskeskukseen.

Lasten tapaturmien puhelinohjaus
Tapaturman sattuessa tulee soittaa keskussairaalan päivystysnumeroon 016 322 4800.

Lasten päivystys
Lapin keskussairaalassa lastentautien päivystys toimiii lastenklinikkasiivessä.   Alle 15-vuotiaiden lasten päivystys toimii 24/7-periaatteella.  Keskussairaalan sisällä ei ole kulkua lasten päivystystiloihin, vaan päivystyksiin tullaan ulkoa oman sisäänkäyntioven kautta. Sairaala-alueella on opasviitat.

Sisäänkäynti lasten päivystykseen on keskussairaalan lastenklinikan Vilkan puoleisesta päädystä.
Ajo-ohje alueelle: Porokadulta käännytään LKS-pääsairaalan ja LKS-Vilkan väliselle tielle. Pysäköintialueet löytyvät tien molemmilta puolilta. Lasten päivystykseen kuljetaan LKS-pääsairaalan Vilkan puoleisesta päätyovesta.

Sairaalassa tehtävien remonttien vuoksi lastentautien päivystytilat ovat rajalliset. Tämän vuoksi kesällä voi tulla poikkeuksia, jolloin kaikki asiakkaat ohjataan yhteispäivystykseen.

Sisäänkäynti lasten tapaturmapäivystykseen on edelleen keskussairaalan yhteispäivystyksen yhteydessä. Sisälle tullaan keskussairaalan edustalta, pääsisäänkäyntirampin vasemmalla puolella Päivystys-ovesta.

Lasten päivystys kartalla_26-6-2020

 

24.6.2020 Lastentaudit