Kivunhoidon poliklinikka

 

Kivunhoidon yksikkö vastaa pääasiassa pitkään jatkuneesta kivusta kärsivien potilaiden hoidon suunnittelusta, toteutuksesta ja hoidon vasteen arvioinnista. Hoidon tavoitteena on lievittää potilaan kipuja tarkoituksenmukaisilla lääketieteellisillä menetelmillä sekä tukea potilaan kivunhallintaa elämänlaadun ja toimintakyvyn säilyttämisessä ja parantamisessa.

Kivunhoidon yksikkö osallistuu syöpäkivunhoidon eri vaiheisiin. Viiveetön kivunhoidon tarpeen arviointi ja kivunhoidon jatkuvuuden turvaaminen toteutetaan yhteistyössä muiden erikoisalojen ja perusterveydenhuollon kanssa.

Yksikkö vastaa myös leikkauksiin ja toimenpiteisiin liittyvän kivunhoidon hoitokäytäntöjen seurannasta, kehittämisestä ja koulutuksesta (Acute Pain Service). Akuutin kivunhoitaja kiertää vuodeosastoilla arkipäivisin.

Kivunhoidon yksikön poliklinikka toimii lähete- ja konsultaatiopoliklinikkana. Kipulääkärin vastaanotto on pääsääntöisesti maanantaina, tiistaina ja keskiviikkona. Hoitajapoliklinikan vastaanotto keskiviikkoisin, tiistaisin ja perjantaisin. Poliklinikan moniammatilliseen työryhmään kuuluvat myös fysioterapeutti, sosiaalityöntekijä ja psykologi.