Rinnallani aina - Lapin keskussairaalan tuutulaulu

Julkaistu 15.3.2017 klo 15.36


Naistenklinikan työntekijät mukana synnyttämässä tuutulaulua

Lapin keskussairaalassa Naistenklinikan työntekijät ovat talven aikana olleet mukana synnyttämässä tuutulaulua vauvoille ja heidän perheilleen. Tuutulaulun tarkoituksena on tuoda turvaa ja rauhoittaa niin nukutettavaa vauvaa kuin myös laulajaansa.

Idea tuutulaulun tekemiseen tuli klinikan henkilökunnalta. Neljä kertaa kokoontuneissa työpajoissa työntekijät ovat pohtineet synnytykseen, syntymään ja vastasyntyneeseen liittyviä tunteita, toiveita, kokemuksia ja tilanteita.  Erilaisten harjoitusten kautta niistä syntyi aineksia laulun sanoihin ja riimeihin. Lauluun haluttiin mukaan myös paikallisuutta ja Lapin luonnon kauneutta. Laulussa on viisi säkeistöä, josta jokainen voi valita mieluisansa pienokaiselleen laulettavaksi.

Työpajojen ohjaajana toimi lauluntekijä, tiimivalmentaja Saija Juulia Kojo, joka sanoitti työpajoissa syntyneet mietteet ja sanat varsinaiseksi tuutulauluksi. Sävellyksen lauluun on tehnyt muusikko Tuomas Aarnio ja sen laulaa  Hannele Taiska Kauppinen.

Työpajat ovat olleet osallistujille myös tilaisuuksia hengähtää ja miettiä omaan työhön liittyviä asioita yhdessä työkavereiden kanssa, luovan tekemisen ohella. Näin työpajoissa on ollut myös työnohjauksellisia ja työhyvinvointia edistäviä näkökulmia.

Tuutulaulun toteutumisen on mahdollistanut  Taide tavoittaa-hanke, jonka  tarkoituksena on muun muassa  kokeilla erilaisia tapoja toteuttaa taidetoimintaa sairaalassa ja juurruttaa taidetoiminta osaksi Lapin sairaanhoitopiirin yksiköitä.
 

Taiska ja Rinnallani aina-tuutulaulu Lapin keskussairaalassa

Taiska ja Rinnallani aina -tuutulaulu

Rinnallani aina tuutulaulua Naistenklinikalla
Rinnallani aina -tuutulaulua Naistenklinikalla