Postilakko on ohi - sairaanhoitopiirissä paluu normaaliin toimintaan perjantaina 29.11.

Julkaistu 27.11.2019 klo 16.00

 

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU on hyväksynyt sovintoehdotuksen ja ratkaisun pakettilajittelijoista – lakot loppuvat välittömästi.

Lakosta johtuneet sairaanhoitopiirin poikkeusjärjestelyt puretaan.

Kelan kirjeet viedään vielä torstaina 28.11. poikkeusjärjestelyn mukaisesti suoraan Kelalle, samoin Poliisille toimitettavat ajo-oikeuslausunnot lähetetään torstaina vielä faksilla.

27.11.2019
 

* * * * *

7.11.2019

Lapin sairaanhoitopiiri valmistautuu postilakkoon: Ajanvaraukset ja aikojen peruminen hoidetaan puhelimitse

Mahdollinen postilakko vaikuttaa myös Lapin sairaanhoitopiiristä lähetettävään kirjepostiin, erityisesti kutsuihin. Seuraamme tilannetta ja päivitämme tietoa lakon vaikutuksista verkkosivuillemme.

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU on ilmoittanut aloittavansa Postissa kaksi viikkoa kestävän lakon maanantaina 11.11., mikäli työehtosopimusneuvotteluissa ei päästä sopuun.

Jos lakko toteutuu, sillä on merkittäviä vaikutuksia Lapin sairaanhoitopiiristä asiakkaille lähetettäviin kutsukirjeisiin sekä hoitopalautteiden ja laskujen postitukseen.

Seuraa puhelintasi

Olemme pyrkineet ennakoimaan, etteivät kirjeenä lähetettävät kutsut kulje postilakon aikana. Siksi Lapin sairaanhoitopiirin yksiköistä ollaan puhelimitse yhteydessä asiakkaisiin, joilla on lähetteen perusteella odotettavissa lähiaikoina vastaanottoaika tai toimenpide sairaalassa. Puhelu näissä asioissa tulee matkapuhelinnumerosta (ei 016-328 -alkuisesta).

Puhelintaan kannattaa seurata, jos odottaa saavansa kirjeellä kutsun sairaalaan lähiviikkojen aikana. 

Hoitopalautteet eli epikriisit näkee Omakannasta

Postilakon aikana eivät kulje myöskään paperiset epikriisit eli hoitopalautteet. Hoitopalautteet voit kuitenkin katsoa sähköisessä muodossa Omakannasta.

Omakantaan kirjaudutaan pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sähköisellä henkilökortilla.
Linkki: Omakanta.fi

Laskuihin lisää maksuaikaa

Postitse lähetettävät asiakaslaskut eivät kulje lakon aikana. Tämän vuoksi lakon aikana lähetettäviin laskuihin pidennämme laskujemme maksuajan tavallisesta 14 päivästä 30 päivään.

* * *
Potilasmaksutiedustelut:
Soittoajat: maanantai-torstai klo 9.00–12.00 ja klo 13.00–14.30
p. (016) 328 7990, perjantaisin ei soittoaikaa.