Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko vieraili Lapin keskussairaalassa

Julkaistu 4.1.2019 klo 15.53

 

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko vieraili Lapin keskussairaalassa perjantaina 4.tammikuuta.

Ministeri Saarikolle esiteltiin taannoisen investointipoikkeuslupapäätökseen liittyen sairaala-apteekki ja päivystyspoliklinikka sekä tulevaan synnytyksiä koskevaan poikkeuslupa-asiaan liittyen naistenklinikka.

Lounaskeskustelussa ministeri Saarikko oli kiinnostunut Lapin sairaanhoitopiirin näkemyksistä valmisteilla olevaan erva-osuuskuntaan. Ministeri painotti omana näkemyksenään, että osuuskunnan rakentaminen ei saa johtaa erikoislääkärien keskittymiseen vain Ouluun. Hän piti erityisen tärkeänä, että Lapin keskussairaalassa laajan päivystyksen sairaalana on oma alueelle sitoutunut lääkärikunta.

Lisäksi keskusteltiin mm. synnytyksiä koskevasta poikkeuslupahakemuksesta. Saarikko piti käytännössä mahdottomana ajatusta, että synnytystoiminta ei jatkuisi Lapin keskussairaalassa, vaikka synnytysten määrä jääkin alle terveydenhuoltolain ja päivystysasetuksen edellyttämän tuhannen synnytyksen rajan.

Ministerin vastaanotti sairaanhoitopiirin kuntayhtymän luottamus- ja virkamiesjohto.  Mukana oli myös kansanedustaja Markus Lohi.
 

Ministeri Saarikko vierailee LKS apteekki
Sairaala-apteekkari Leena Laine kertoo ministeri Saarikolle apteekin tiloista.
 
Ministeri Saarikko vierailee LKS naistenklinikalla
Naistenklinikalla päästiin tervehtimään vuorokauden vanhaa vauvaa.
 
Ministeri Saarikko vierailee LKS päivystyspkl
Päivystyspoliklinikasta kertoivat ylilääkäri Merja Turunen ja osastonylilääkäri Marjo Niskanen.