Mittava ARCTIC WATERS-seinämaalaus keskussairaalan ulkoseinällä

Julkaistu 8.8.2017 klo 15.00


Kuvataitelija Paula Suomisen ARCTIC WATERS-seinämaalaus sijaitsee Lapin keskussairaalan päivystyksen vieressä ulkoseinällä sisääntulon betonikaaressa. Se on 22 metriä pitkä ja 2,6 metriä korkea.
 

ARCTIC WATERS ja kuvataitelija Paula Suominen


Paula Suominen aloitti ARCTIC WATERS muraalin luonnostelun talvella 2017 ja toteutti sen kesä–heinäkuussa 2017.  Seinämaalauksen taustalla on Kemi- ja Ounasjokien vesistöt. Mahtavien jokien ohella maalaria inspiroi myös Rovaniemen ja lähialueen monipuoliset pienvedet: purot, lammet, lompolot, lähteiköt, hetteet jne.

Vesistöistä ”nousee” tunturit ja tuntureista vuodenajat. Vuodenajat kuljettavat arktisia Lapin vesiä kuurasta ja jäästä sulavesiin. Rovaniemestä tulee kesävesi ja Posion suunnalla piirtyy Korouoman jääputoukset.

Luonnonvalo ja elämän uusiutuminen korostuvat virtaavien vesien maisemissa.   Arctic Waters seinämaalaus on eräänlainen rakkauslaulu Lapin vapaille vesille.

ARCTIC WATERS-seinämaalauksen on mahdollistanut sairaanhoitopiirin Taide tavoittaa-hanke, jonka tarkoituksena on taiteen saavutettavuuden parantaminen ja taidetoiminnan juurruttaminen osaksi Lapin sairaanhoitopiirin eri yksiköitä.

Varsinaisen seinämaalauksen lisäksi voi tutustua Lapin keskussairaalan Hiljentymisen tilassa ARCTIC WATERS -näyttelyyn, jossa on nähtävillä seinämaalauksen työprosessi ja taitelijan muitakin töitä. Näyttely on esillä 30.9. asti ma-pe klo 8-16, Ounasrinteentie 22.


Paula Suominen asuu ja työskentelee Posiolla. Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi Tarton taidekoulusta vuonna 2000. Hän osallistuu vuosittain aktiivisesti yksityis- ja ryhmänäyttelyiden järjestämiseen. Perinteisen kuvataiteen ohella hän on viimeisinä vuosina tehnyt julkisia töitä ulkomosaiikkien ja muraalien parissa.

Lisätietoa
Paula Suominen
p. 040 7634 742
www.paulasuominen.fi

arctic waters_muraali_4
 
arctic waters_muraali_3
 
arctic waters_muraali_2