Lapin keskussairaalan laajennushankkeen kehitysvaiheen allianssisopimus allekirjoitettiin

Julkaistu 21.12.2018 klo 12.01

 

Lapin sairaanhoitopiirin kuntayhtymä on allekirjoittanut keskussairaalan laajennushankkeen kehitysvaiheen allianssisopimuksen VERSTAS Arkkitehdit Oy, YIT Rakennus Oy, YIT Talo Oy, Are Oy, Granlund Oy, WSP Finland Oy, Geobotnia Oy ja L2 Paloturvallisuus Oy kanssa.  Allianssimallilla toteutettavan laajennushankkeen arvo on kokonaisuudessaan 138 milj. euroa. Keskussairaalan laajennuksen 1.vaihe on valmis syyskuussa 2023.
 

Laajennushankkeen kehitysvaiheen allianssisopimuksen allekirjoitustilaisuus
Rovaniemellä allianssisopimuksen allekirjoitustilaisuudessa läsnä aluejohtaja Jouni Riikola Are Oy, aluejohtaja Marko Palonen YIT Rakennus Oy, sairaanhoitopiirin johtaja Jari Jokela ja laajennushankkeen projektijohtaja Janne Keskinarkaus.


Sairaalan halutaan olevan terveyttä, hyvinvointia ja toipumisprosessia edistävä potilaslähtöinen kokonaisuus. Sen suunnittelussa ja rakentamisessa on huomioitu rakennuksen ekologisen jalanjäljen minimointi sekä investoinnin ja käytön kokonaistaloudellisuus.

- Nykyinen sairaalarakennus ei enää riitä palvelemaan alueen asukaskuntaa kooltaan tai teknisiltä ominaisuuksiltaan. Esimerkiksi leikkaussaleille, päivystykselle ja apteekille tarvitaan päivitetyt, toiminnan mahdollistavat tilat. Uudisrakennuksessa saamme käyttöömme joustavat ja tarkoituksenmukaiset tilat, sanoo laajennushankkeesta vastaava projektijohtaja Janne Keskinarkaus Lapin sairaanhoitopiiristä.

- Allianssimalli valikoitui ratkaisuksi tarpeeseemme varmistaa, että rakentamisessa huomioidaan sairaalatoiminnan erityisvaatimukset hankkeen alusta loppuun saakka, Keskinarkaus jatkaa.

- Allianssimallilla varmistetaan tiivis yhteistyö ja tiedonvaihto hankkeen osapuolten kesken. Se soveltuu sairaalarakentamisen kaltaiseen vaativaan hankkeeseen, jossa tarvitaan erikoisosaamista muun muassa taloteknisten ratkaisujen osalta. Uudisrakentamisen lisäksi tehtävämme on varmistaa, että nykyinen sairaala toimii häiriöttä koko rakentamisen ajan, sanoo Pohjois-Suomen talonrakentamisen aluejohtaja Marko Palonen YIT:ltä.

Allianssiin kuuluvat rakennusurakoitsijana toimivan YIT:n lisäksi rakennuttajakonsultti Prodeco, arkkitehtisuunnittelusta vastaava Verstas Arkkitehdit sekä erikoissuunnittelun ryhmä, johon kuuluvat Granlund, WSP Finland sekä L2 Paloturvallisuus. Talotekniikasta vastaa YIT:n kumppanina Are.

Lisätietoja:

Janne Keskinarkaus, Lapin sairaanhoitopiiri, p. 040 630 1109
Marko Palonen, Pohjois-Suomi, YIT p. 050 583 9472