Enää neljä Lapissa koronavirukselle altistunutta tavoittamatta

Julkaistu 2.2.2020 klo 16.00


Työ Wuhan-koronavirukselle (2019-nCoV) altistuneiden henkilöiden tavoittamiseksi on jatkunut viikonlopun aikana Lapin keskussairaalan (LKS) sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) yhteistyönä.

Altistumisepäilyjä on ollut enimmillään 24. Jatkoselvittelyjen jälkeen kolmen tavoitetun osalta on altistuminen saatu poissuljettua. He olivat ilmoittautuneet sairastuneen kanssa samaan matkailun ohjelmapalveluaktiviteettiin, mutta eivät kuitenkaan olleet osallistuneet siihen.

Sunnuntai-iltapäivään 2.2.2020 klo 15.15 mennessä mahdollisista altistuneista on tavoitettu 20. Tavoittamatta on vielä neljä altistunutta, jotka tiettävästi ovat osallistuneet ko. ohjelmapalveluaktiviteettiin. Altistuneiden henkilöllisyyden selvittäminen on osoittautunut vaikeaksi, koska osa aktiviteettiin ilmoittautuneista on käyttänyt vain etunimeä tai nimimerkkiä. Osa tavoitetuista on jo poistunut Suomesta. Heidän osaltaan vastuu on siirtynyt THL:n välityksellä ao. maiden terveysviranomaisille. Karanteenissa Rovaniemellä on kuusi ja Inarin kunnan alueella kahdeksan altistunutta. Joukossa on useita eri kansallisuuksia.

LKS:ssa on hoidettavana yksi kiinalainen Wuhan-koronaviruspotilas, jonka vointi ja yleistila on edelleen hyvä. Infektioylilääkäri Markku Broas kertoo, että alkuviikosta on todennäköisesti mahdollista arvioida eristyksen lopettamista ja potilaan kotiuttamista.

Lisätietoja:
ylilääkäri Markku Broas
p. 050 347 2387